Utstillinger

I 2021 har museet åpnet nye utstillinger i våre nye lokaler i Det militære sykehus, rett ved Kriminalasylet i enden av Erling Skakkes gate i Trondheim.

Ønsker du å orientere deg i våre utstillinger? Begynn i resepsjonen her.

Nye utstillinger: SPOR – SKYLD? – STRAFF

SPOR

Utstillingen SPOR handler om politiets rolle i rettsprosessen, altså kriminaletterforskningens hva, hvordan og hvorfor.

I utstillingen SKYLD? finner du rettstegninger av Ane Hem (f. 1979). Hem har observert og tegnet en rekke rettssaker som del av medias dekning av alvorlige straffesaker. Fotoet øverst viser utstillingen.

Utstillingen STRAFF handler om straffegjennomføring, belyst gjennom fire prinsipper om straff: trygghet, avskrekkelse, rehabilitering og sosial ro.

Alle våre utstillinger har ekstra digitalt innhold. Utforsk her.

Andre utstillinger

Fotoutstillingen «Bak murene»

Museet har flere rom du kan utforske. I Barnas Justismuseet kan du se Norges eneste milliardkroneseddel, og andre falske penger. I tillegg finner du fotoutstillingen «Bak murene – sett med barn av innsattes øyne». Les mer her.

I Justismuseets rettssal kan du prøvesitte en ekte dommerstol eller forsøke deg i vitneboksen. Her er også kappen til den første kvinnelige lagdommer i Frostating lagmannsrett, og et riksvåpen som tidligere hang på Rotvoll asyl.

I vår resepsjon kan du kjøpe billetter, kaffe og andre artikler, samt se falsk kunst og fangearbeid. Les mer her.

På Kriminalasylet

Kriminalasylet er stengt på grunn av byggearbeid. Vi kommer tilbake med mer informasjon om når huset blir tilgjengelig for publikum.

Se vår skolesider for tilgjengelig undervisningsopplegg, inkludert digitale løsninger.

Tilgjengelige vandreutstillinger: ta kontakt på formidling@justismuseet.no for mer informasjon