Skoler

Skoler

Vi skreddersyr deres besøk!

Usikker på tema, eller jobber dere med noe spesielt i klasserommet? Vi kan guide om litt av hvert for et uformelt besøk, eller skreddersy et opplegg med aktiviteter og diskusjoner som passer deres mål.

Priser og bestilling

Bestill via formidling@justismuseet.no eller gjennom kontaktskjemaet nederst på siden. Vi ettersender faktura – husk fakturainfo.

Stor gruppe (15-30 stk) 950 NOK
Liten gruppe (7-15 stk) 750 NOK
Mindre grupper eller spesielle behov: ta kontakt. Egne priser gjelder opplegg over 1 time.

  • Grunnskole
  • Videregående
  • Høyere utdanning
  • Barnehager

Populære

Det er utrolig mange ulike tema å utforske på museet.

Oppdagelsesferd på museet!

Museet er åpent for alle, uansett alder, konsentrasjonsevne, og evne til å være stille i gangene. Vi vil gjerne invitere eventyrlystne i alle aldre til oppdagelsesferd på museet.

Det er utrolig mange ulike tema å utforske på museet.

Eventyrlig rettssak

Tenk deg at Snøhvit saksøker den onde stemoren for å ha spredd private bilde av henne på internett. Alle elevene får tildelt roller i rettssaken.

Det er utrolig mange ulike tema å utforske på museet.

I lovens navn!

En aktivitet der elever tar standpunkt og argumenterer for sin mening. Aktiviteten kombineres med en omvisning i våre lokaler der vi utforsker tematikken videre.

I lovens navn!

I lovens navn!

Aktivitet der elevene øver på å ta et standpunkt, og si sin mening. En interaktiv måte å få igang interessante diskusjoner. Aktiviteten er spesielt tilpasset…

Byvandring

Byvandring

Kalvskinnet er en unik bydel i Trondheim som fra slutten av 1600-tallet ble et sentrum for institusjoner som behandlet de syke, fattige og kriminelle….

Byvandring

Byvandring

Kalvskinnet er en unik bydel i Trondheim som fra slutten av 1600-tallet ble et sentrum for institusjoner som behandlet de syke, fattige og kriminelle. Vandringen…

Galskapens Fengsel

Galskapens Fengsel

Hva er utilregnelighet, og hvordan har samfunnet behandlet de utilregnelige gjennom tidene? Utstillingen «Kriminalasylet» er å finne i de cellene på Kriminalasylet. Elevene kommer tett…

Vil du se en ekte politihund? Hva er jobben til en dommer? Hvorfor må noen sitte i fengsel? Barna får prøve ekte politihatter fra mange land! Dere går på egen hånd med et hefte som de voksne kan bruke. Dere kan spise matpakken i en ekte rettssal, mens en av de voksene leser fra noen av de spennende bøkene våre. Dersom dere klarer å løse bildebingoen vår, får dere premie!

Tilbudet er gratis, men må forhåndsbestilles.

Ta kontakt med oss for å planlegge ditt besøk på formidling@justismuseet.no / 46749711

Ulydighet og rett

Ulydighet og rett

Ulydighet og rett er en nettressurs laget i forbindelse med utstillingen Kampen om Alta. Den inneholder informasjon om samenes rettigheter, den relevante lovgivningen og sivil ulydighet som fenomen i ulike former. Ressursen er ment for elever og studenter fra grunnskolen og oppover.

Propaganda på nett

Propaganda

Propaganda er alltid formet av tid og sted, men virkemidlene er tidløse. Vår nettutgave av Propaganda er fleksibelt. Elever kan bruke nettugaven på egenhånd eller i grupper. Ved forespørsel kan klassen få tilsendt materiale som kan printes ut, eller få et digitalt besøk.

Youtube omvisninger

Youtube omvisninger

Justismuseet formidler interessante historier på våre sosiale medier og YouTube. Bli med på en omvisning! Se alle våre videoer på Youtube, og husk å abonnere på kanalen, slik at du får med deg alle videoene.

Video: Christine Rokkan Eriksen tar oss med på en omvisning rundt Justismuseet
Digitale tilbud
Digitale tilbud

Justismuseet ønsker å tilgjengeliggjøre museets samling for alle. Du kan utforske nettutstillinger, bla i tidslinjer, se videoer eller søke i alle våre objektet på DigitaltMuseum.

previous arrow
next arrow

Ta kontakt

This field is required.
This field is required.
This field is required.