Personvernerklæring

1. Om personvernerklæringen og personopplysninger
Denne personvernerklæringen gjelder besøkende ved vårt museum og på våre nettsider. Den forklarer hvilke data vi samler inn, hvordan og hva vi bruker dem til.

Personopplysninger er opplysninger som kan benyttes til å identifisere en person. Opplysninger som kan knyttes til privatpersoner kan eksempelvis være fornavn, etternavn, alder, adresse, e-postadresse eller andre kontaktopplysninger.

Justismuseet er behandlingsansvarlig etter de gjeldende regler for beskyttelse av personvernopplysninger.

2. Personopplysninger som behandles av Justismuseet og hvor det lagres
Justismuseet samler inn, behandler og lagrer følgende personopplysninger:

Adferdsmønster på vår nettside, innkludert cookies (informasjonskapsler). Våre nettsider justismuseet.no og antattskyldig.no bruker Jetpack. Dataen lagres i analyseverktøyet.

Personopplysninger som epost, telefonnummer og navn når du sender inn en forespørsel via et av våre kontaktskjema på justismuseet.no. Informasjonen blir sendt til vår epost, og lagres også i kontaktskjemaverktøyet på wordpress.

Personopplysninger når du sender inn en forespørsel direkte via epost, telefon eller andre kommunikasjonskanaler som sosiale medier. Informasjonen blir lagret i det verktøyet som brukeren anvendte for kontakt, og evt. i google mail/calendar ved f.eks. bestilling av omvisning/besøk av grupper.

3. Formålet med lagringen
Vi lagrer dine opplysninger for å kunne levere våre tjenester. Behandlingen av opplysninger gjør det mulig å forbedre brukeropplevelser. Dette kan være for eksempel en omvisning, svare på en forespørsel, eller forbedring av vårt nettinnhold. Bare de som trenger tilgang til opplysningene skal ha det. Vi deler kun personopplysninger med andre som følge av avtale med deg.

KulturIT AS er behandlingsansvarlig for profilen din på Digitalt Museum, les mer om sletting av profil her.

4. Dine rettigheter
Personopplysninger vil kun bli lagret så lenge vi har saklig behov for det i samsvar med denne personvernerklæringen og gjeldende lovgivning for øvrig.

Som registrert har du rett til å få innsyn i de personopplysninger vi behandler om deg. Innsynsretten omfatter informasjon om hvor opplysninger om deg er hentet fra, til hvilke formål de blir behandlet, om de har blitt gitt videre til noen andre, og i så fall hvem de har blitt gitt videre til.

For å kreve informasjon utlevert eller sletting av informasjon ta kontakt på post@justismuseet.no