Oppdagelsesferd på museet!

Undervisningstilbud Grunnskolen

Oppdagelsesferd på museet!

Museet er åpent for alle, uansett alder, konsentrasjonsevne, og evne til å være stille i gangene. Vi vil gjerne invitere eventyrlystne i alle aldre til oppdagelsesferd på museet.

Kort fortalt

Varighet: utforsk så lenge du vil! Vår formidler er tilgjengelig i opp til 1 time.
Sted: Justismuseet i Trondheim
Antall: maks 30 elever
Aldersgrupper: tilpasses alle alderstrinn og behov

Priser og bestilling

Bestill via formidling@justismuseet.no eller gjennom kontaktskjemaet nederst på siden. Vi ettersender faktura – husk fakturainfo.

Stor gruppe (15-30 stk) 950 NOK
Liten gruppe (7-15 stk) 750 NOK
Mindre grupper eller spesielle behov: ta kontakt.

Her blir opplevelsen tilpasset slik at alle kan utforske utstillingene og kriminalasylet, mens en omviser tilrettelegger og besvarer spørsmål underveis. Utforsk Trondheims gamle slaveri og kriminalasyl, kjenn tyngden av fotlenker, test dommerstolen, se bevismateriale fra ekte kriminalitet, bøddelens utstyr, gjenstander fra andre verdenskrig, og mye mer.

Politihunden Ekko står vakt i Kriminalasylet

Utforsk Trondheims gamle slaveri og kriminalasyl, kjenn tyngden av fotlenker, test dommerstolen, se bevismateriale fra ekte kriminalitet, bøddelens utstyr, gjenstander fra andre verdenskrig, og mye mer.

Våre omvisere har lang erfaring med alle typer behov på forhånd og underveis i et besøk. På Justismuseet er det noe for alle! Her kan du velge tema etter interesse, eller vi tar litt av hvert etter hva som virker spennende på dagen.

Vi har to bygninger på Kalvskinnet i Trondheim, kriminalasylet og det gamle militære sykehuset. I begge bygg finner du utstillinger om lov og rett gjennom tidene. Hvordan fanget politiet tyver før i tiden? Er det ulovlig å herme? Hvordan foregår egentlig en rettssak?

I skarpretterutstillingen kan du finne bøddelens økser og sverd, brennmerke og gapestokker, og få et blikk inn i hvordan man straffet kriminelle før i tiden. Hvorfor var straffene så skrekkelige?

Utstillingen om andre verdenskrig har uniformer, en fungerende enigma kode-maskin, bevismateriale fra Rinnan-saken, og mye mer. Se hvordan okkupasjonstiden påvirket livet i Trondheim, og hvordan den norske rettsstaten ble satt til side i denne perioden.

Lensmannens kontor ved museet er fra 1930-tallet.

Du kan besøke lensmannskontoret, og få et innblikk i hvordan politiets liv og virke var i gamle dager. Hvordan har vi fått det politiet vi har i dag? Hvordan var det før?

Det gamle slaveriet og kriminalasylet i Trondheim har celler og utstillinger som kan utforskes for å se hvordan de innsatte levde og ble behandlet. Hvor går skillet mellom pasient og fange? Hva skal vi gjøre med de som både er kriminelle og syke samtidig?

Du kan utforske ekte kriminalsaker med spor og bevis som ble brukt til å oppklare dem i utstillingen SPOR. Her finner du fingeravtrykk, parykker, våpen, innbruddsutstyr og mye mer. Hvordan oppklarer man kriminalsaker? Er noen bevis bedre enn andre? 

Ta kontakt

This field is required.
This field is required.
This field is required.