Kriminalasylets inngangsparti

Kriminalasylets inngangsparti

Politihunden Ekko står vakt i Kriminalasylet

I inngangspartiet til Kriminalasylet finnet du adgang til toalett og heis. Videre innover er rotunden, det sentrale rommet i hver etasje.

Rotunden var opprinnelig en del av byggets originale hensikt: et slaveri. Bygningen ble bygget på 1830-tallet som en tvangsarbeidsinstitusjon. Å bli dømt til hardt straffearbeid het å bli dømt til slavearbeid, derav navnet slaveri. Rotunden var det sentrale vaktrommet. Høyt på den ene veggen ser man det eneste resterende «judasøye» som vaktene kunne bruke for å observere fangene. Ønsker du å vite mer om bygget som slaveri, trykk her.

I inngangspartiet finner du også brosjyrer og aktivitetsark for barn. Justismuseets uoffisielle maskot, politihunden Ekko, har lagt igjen flere spor knyttet til quiz-spørsmål. Ekko selv står vakt i rotunden.

Herfra kan du gå til høyre inn i museets østlige fløy for å se utstillingen Kriminalasylet, eller gå opp i andre etasje for å se de øvrige utstillingene. I første etasje er byggets vestlige fløy ikke tilgjengelig for publikum.

Utforsk de andre rommene i Kriminalasylet:

Utforsk vårt andre bygg, det militære sykehus her.