Celle 11

Celle 11

Celle nummer 11 på det gamle Kriminalasylet i Trondheim har blitt podkaststudio. Celle 11 er Justismuseets egen podkast, og vil fokusere på spennende gjenstander og temaer i museets samling. Du vil derfor finne både korte og lengre episoder og sesonger. Følg oss gjerne på Facebook for oppdateringen! Neste sesong kommer 2023.

  • Hvem var du egentlig, Danny?

  • Hodeskallen

  • Rømlingen

Sesong 1
Utstilt i 2. etg er en hodeskalle som ingen vet hvem engang var. Alle de ansatte på museet har lurt på hvem personen kan ha vært, og vi vil nå forsøke å løse det mysteriet. Hvem var denne personen som ble halshogd og fikk hodet satt på stake? Og vil svarene vi finner endre hvordan vi ser på skallen?

Sesong 2
«Hvem var du egentlig, Danny?» spurte Mads Nordvedt om sin far, Jan Øivind, scenenavn Danny. Mats og kona Brynhild oppdaget en utrolig familiehistorie. Gjennom en DNA test ble det bevist at Mads ikke var biologisk beslektet med farfaren hans. Danny hadde en ukjent far, som skulle vise seg å kanskje være en tysk soldat. Mads og Brynhild fikk tak i Lebensborn mappen til Dannys mor, Tamar, og der gjemte det seg enda flere hemmeligheter.

Sesong 3: Rømlingen
Ludvig Wang var den lengtsittende pasienten ved Kriminalasylet og Reitgjerdet psykiatriske sykehus. I 1927 rømte han fra Kriminalasylet og skapte en mediastorm da han begynte å skrive lesebrev til avisene. Høs historien til den helt unike karakteren, en byoriginal i Trondheim i 66 år.

Du kan leser med om våre kilder og se foto her. Du kan lese transkripsjonen av begge episodene her