
Celle 11
Celle nummer 11 på det gamle Kriminalasylet i Trondheim har blitt podkaststudio. Celle 11 er en ny formidlingsplatform fra Justismuseet, og vil fokusere på spennende gjenstander og temaer i museets samling.
Sesong 3: Rømlingen
Ludvig Wang var den lengtsittende pasienten ved Kriminalasylet og Reitgjerdet psykiatriske sykehus. I 1927 rømte han fra Kriminalasylet og skapte en mediastorm da han begynte å skrive lesebrev til avisene. Høs historien til den helt unike karakteren, en byoriginal i Trondheim i 66 år.
Våren 2020 måtte Justismuseet stenge grunnet covid-19, og de ansatte begynte å jobbe hjemmefra og formidle over nett. Den planlagte tredje sesongen av Celle 11 ble satt på vent, da den skulle inneholde arkivbesøk og reiser. Vi lette etter en historie som kunne fortelles kun fra Celle 11 sitt studio, og fant en som kanskje var altfor relevant for tiden.
Du kan leser med om våre kilder og se foto her
Foretrekker du å lese? Du kan lese transkripsjonen av begge episodene her
Sesong 2
«Hvem var du egentlig, Danny?» spurte Mads Nordvedt om sin far, Jan Øivind, scenenavn Danny. Mats og kona Brynhild oppdaget en utrolig familiehistorie. Gjennom en DNA test ble det bevist at Mads ikke var biologisk beslektet med farfaren hans. Danny hadde en ukjent far, som skulle vise seg å kanskje være en tysk soldat. Mads og Brynhild fikk tak i Lebensborn mappen til Dannys mor, Tamar, og der gjemte det seg enda flere hemmeligheter.
Sesong 1
Utstilt i 2. etg er en hodeskalle som ingen vet hvem engang var. Alle de ansatte på museet har lurt på hvem personen kan ha vært, og vi vil nå forsøke å løse det mysteriet. Hvem var denne personen som ble halshogd og fikk hodet satt på stake? Og vil svarene vi finner endre hvordan vi ser på skallen?