Arrangementer

Krimfestivalen 2020: 13. og 14. november

Justismuseet er stolte av å være medarrangør sammen med Trondheim Krimfestival, Litteraturhuset, Kosmorama filmfestival, Trondheim folkebibliotek, Trondheim kino og Den svenska deckarfestivalen i Sundsvall for Krimfestivalen 2020, 13. og 14. november.

Arrangementet holdes i Litteraturhuset i Trondheim, med åpning og en true crime panel kl. 15:30 fredag 13. november. kl. 16:30 skal Justismuseets formidlere presentere true crime objekter fra samlingen vår. Vi skal også delta med flere objekter lørdag 14. november kl. 17:30. Vel møtt! Les mer om festivalen på Trondheim Krimfestival sin facebook side.

Åpen helg på Justismuseet: 14. og 15. november

I forbindelse med Krimfestivalen i Trondheim og utvidelsen av Justismuseet holder vi åpent museum helgen 14. og 15. november, kl. 12-16.

Det er gratis inngang, ingen billett nødvendig, men vi oppfordrer alle å registrere besøket ved ankomst.

NB: Justismuseet utvider og fornyer seg! Fra midten av november stenger vi dørene for publikum for å lage nye utstillinger, men vi tar fortsatt imot grupper som har bestilt på forhånd.

Omvisning «Straffens redskaper» 14. og 15. november

Vi gjentar den populære omvisningen! Bli med på en helt unik omvisning, «Straffens redskaper», med objekter som til vanlig ikke er utstilt. Vår formidler viser frem redskaper brukt til avstraffelse fra 1600-tallet og til i dag. Se også bevismateriale som aldri har vært utstilt tidligere.

Omvisningen holdes både på lørdag og søndag kl. 12:00, 13:30 og 15:00. Kun 15 deltakere per omvisning grunnet smittevern. Arrangementet egner seg ikke for barn.

Helgen 14. og 15 november holder Justismuseet åpent for publikum kl.12-16. Billetten gjelder omvisningen, men det er fritt frem å besøke resten av museet på egenhånd før og etter omvisningen.

Youtubeomvisninger!

Justismuseets vanlige søndagsomvisninger er kansellert, men vi fortsetter formidlingen på nett! Følg med på våre sosiale medier og YouTube for interessante historier og omvisninger.

Formidler Christine Rokkan Eriksen tar dere med rundt på museet for å vise frem noen interessante objekter.
Foto arrangementsiden: Åpningen til Trondheim Politimuseum, Politihuset, julen 1975