Arrangementer

Arrangementer

Følg med på denne siden eller på våre sosiale medier for mer informasjon.

SOMMEROMVISNINGER

Hver tirsdag-fredag kl. 13 er det en omvisning inkludert i inngangsbilletten! Det blir omvisning i begge bygg, avhengig av tema. Møt opp og bli med!

Ukens tema:
Denne uken er det generelle omvisninger i begge bygg. Er det noe spesielt du vil se? Spør, så tar gjerne våre formidlere turen innom og forteller.

LUDVIG WANG – UTSTILLINGSÅPNING

Ludvig Wang var blant de første pasientene som kom til det nyåpnede Kriminalasylet i Trondheim på slutten av 1800-tallet. Det var starten på et langt liv som sikkerhetspsykiatrisk pasient.

Utstillingsåpningen er en del av Justismuseets markering av Olavsfest som i år setter søkelyset på begrepet makt.

Program:
– Velkommen, ved Åshild Karevold, direktør ved Justismuseet
– Ludvig Wangs liv og arbeidet med ustillingen, ved museumskonsulent Amine Skousgaard Johnsen
– Sikkerhetspsykatri og makt, ved kriminolog Hilde Dahl, forsker ved SIFER, nasjonalt kompetansenettverk for sikkerhets-, fengsels- og rettspsykiatri

Gratis inngang, enkel servering, velkommen!

Tidspunkt: 31.07.24 kl. 15

Ludvig Wang på sitt værelse på Kriminalasylet.

POLITIFOTO – POLITIHISTORIE GJENNOM FOTOGRAFIET TORSDAGSKVELD PÅ JUSTISMUSEET

Politiet tok tidlig i bruk fotografiet. Åstedsfoto, mikrofotografi og forbryterfoto er kjente verktøy, men politiet brukte også fotografiet til dokumentasjon, prestisje og noen ganger lek.

Museumsformidler Christine Rokkan Eriksen forteller politihistorie gjennom etatens bruk av fotografiet. Justismuseet har en stor samling politifoto.

Foredraget er i museets rettssal kl. 18. Billett kjøpes i døra (kr. 110,-/80,- gratis u. 16 år). Etter foredraget blir det mulig å se museets utstillinger.

Tidspunkt: 15.08.24 kl. 18

Trafikkontroll 1950-tallet. En politimann står ved vinduet til en bil og noterer. Flere unge gutter ser på. Foto: Utrykningspolitiet

Tidligere arrangement:

Utstillingsåpning FALSK

Hva er inspirasjon og hva er bedrageri?

I «FALSK» viser Justismuseet materiale fra høyst ulike saker som har vært gjennom rettssystemet fra tidlig på 1900-tallet og til i dag.

Kan du ikke komme til museet?

Følg med på våre sosiale medier og YouTube for interessante historier og omvisninger.