Aktivitetsside

Aktivitetsside

Justismuseets ligger i Trondheim, men det er ikke alle som har mulighet å komme til oss. Her kan du lære om hva grunnloven betyr for deg, drive litt politiarbeid på egenhånd, og bli med på en omvisning på Justismuseet hjemmefra!

Tegning, fingeravtrykk, fargelegging, museumsbingo, quiz og mye mer!

Politietterforsker

For å løse saker og oppdage hva som egentlig skjedde må en politietterforsker alltid huske på s-regelen. Prøv å si denne fem ganger fort!

Søke, samle, sikre spor som sannsynliggjør sakens sanne sammenheng, siktetes skyld så vel som skyldfrihet.

S-regelen sier at vi skal samle sammen alle spor som kan ha noe med saken å gjøre. Den sier også at vi ikke skal bestemme oss på forhånd hva som har skjedd. Det er som å sette sammen et puslespill der du ikke vet hvor alle brikkene er, og du vet heller ikke hva puslespillet skal bli til slutt.

I denne videoen viser Justismuseets ansatte frem kriminaltekniske gjenstander. Hør om det utrolige postbankposeranet, se oppi en politietterforskers koffert, og lær hvordan de første forbryterbildene ble tatt. Videon ble produsert i forbindelse med Trondheim Krimfestival 2020.

Aktiviteter

Personlighetstest: er du en ekte detektiv?

Gjør hjemme: Registrer dine egne fingeravtrykk på et ekte registreringskort (aktivitetsark – pdf)

En grunnlovsfortelling

En 200 år gammel lov — hva har den med oss å gjøre? Bli med på en reise i historien med Therese og Hassan, og hør hvordan Grunnloven kan ha betydning for sammenhenger vi opplever hver eneste dag. Se på videoen og prøv vår quiz.

Hvordan kan en 200 år gammel lov være viktig for deg i dag? Se Justismuseets video. NB: Denne videoen ble produsert før 2014, så noen av paragrafene har feil nummer. De er alle fremdeles inkludert i grunnloven.

Aktiviteter

Ta vår quiz – hva kan du om grunnloven?

Gjør hjemme: Hvordan er DIN grunnlov? Lag ditt eget land! (aktivitetsark – pdf)

Omvisning

Bli med vår formidler Christine på en omvisning i det gamle Slaveriet. Hun viser frem interessante objekter fra slaveriet, kriminalasylet og bøddelens eget utstyr. Du kan finne enda flere videoer på vår Youtube kanal her.

Velkommen inn på Slaveriet

Aktiviteter

Quiz: Greier du å identifisere disse rare museumsgjenstandene?

Se alle våre quizzer (NB: noen er veldig vanskelige!)

Se alle våre videoer på vår Youtubekanal!