JUSTISMUSEET PÅ UP SNAPCHAT

I sommer deler UP Midt-Norge interessante bilder fra samlingen vår på deres SnapChat! Følg dem for å få med deg alle sammen.

Her kan du lese om bildene og finne enda flere på Digitaltmuseum!

Foto: Politimann skriver på skrivemaskin utenfor en politibil som står parkert i veikanten. Håkon Negaard patr. i Østerdalen 1958. Foto: Utrykningspolitiet, deponert til Justismuseet

Sommeromvisninger

Hvorfor finnes det (tilsynelatende) verk av både Munch, Zorn og Grimdalen i Justismuseets samling? Kan kunst bli kriminalitet? I «FALSK» viser Justismuseet materiale fra høyst ulike saker som har vært gjennom rettssystemet fra tidlig på 1900-tallet og til i dag.

Kriminalasylet

Kriminalasylet

Hvordan har samfunnet forholdt seg til mennesker som både er farlige kriminelle, og alvorlig psykisk syke? Utstillingen Kriminalasylet ser på historien sikkerhetspsykiatrien med fokus på Norges første sikkerhetspsykiatriske institusjon, opprettet i 1895

Podcast

I celle nummer 11 inne på det gamle Kriminalasylet sitter Justismuseets formidlere og lager podkast! Vi tar for oss interessante historier og mysterier fra museets samling. Lytt til alle sesongene i din podkast app - eller her på nettsiden. Her finner du også ekstramateriale og foto knyttet til episodene.

Antatt skyldig

Artikkel om Hovedøya der den største leiren for tyskerjenter ble etablert. Fra Østlands-posten 06.10.45

Hvilke valg ville du tatt hvis du var ung kvinne i Norge i 1940? Hvordan brøt Norge med sin egen grunnlov i behandlingen av disse kvinnene? Gjennom «Antatt skyldig» kan du bli kjent med de såkalte tyskerjentenes skjebne. Det er en interaktiv historie der du påvirker hva som skjer med dine valg. Nettsiden har også artikler og galleri som belyser temaet.

Bakgrunnsbilde: Kvinner stilt til veggs. Foto: Finn Gulbrandsen, Hordaland fylkesarkiv, Oslo Museum

previous arrow
next arrow
Sommeromvisninger

Justismuseet har åpent hver dag under Olavsfest! Fra mandag 29. til søndag 4. har museet åpent kl. 11-16.

Det blir omvisning på Kriminalasylet kl. 13 på hverdager. I tillegg blir det utstillingsåpning av "Ludvig Wang" onsdag 31. juli kl. 15.

Hva skjer på Justismuseet?

Åpningstider

Åpningstider:
Tirsdag–søndag kl. 11–16.
Du finner Justismuseet i enden av Erling Skakkes gate, like ved Ilen kirke.

Sosiale medier

Følg oss på Facebook, Instagram, Twitter og YouTube!

Mennesker i en utstilling ser ned i en monter
Skolebesøk

Skoler, barnehager og høyere utdanning

Planlegg ditt besøk

Justismuseet tilbyr en rekke undervisningsopplegg og omvisninger for alle aldersgrupper. Vi skreddersyr etter ønsket tema. Våre omvisninger er dialogbaserte og all formidling er forankret i læreplanen.

Digitale tilbud

Nettutstillinger og digitale lærerressurser

Læring over hele landet

Utforsk våre digitale utstillinger, tidslinjer, nettressurser og digitale undervisningsopplegg. Vi kan også arrangere et digitalt besøk av en av våre formidlere for veiledning eller gjennomføring.

Trondheim under krigen

Undervisning

Et todelt undervisningsopplegg ved Jødisk museum Trondheim og Justismuseet. Få redusert pris ved å bestille pakke som innkluderer besøk ved begge museene.

Quizzer

Digitale tilbud

Hva vet du om grunnloven? Er du sivil ulydig? Test deg selv med en av våre quizzer! Fra veldig lett til ganske vanskelig.

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Stiftelsen Justismuseet

Justismuseet

Justismuseet har til formål å synliggjøre hvordan lov og rett alltid har vært, og alltid vil være, nødvendig for at et samfunn skal kunne fungere.